Burbuliukų gamybos procesas

1. Sumaišomi ingridientai


2. Išgaunama forma ir atliekama filtracija


3. Produktas pasterizuojamas 100 C temperatūroje, 25 min.

4. Burbuliukai išpilstomi ir supakuojami


5. Papildoma patikra


6. Burbuliukai paruošti pristatymui klientams
Kaip dar vadinami sprogūs burbuliukai

Sprogūs burbuliukai, sprogstantys burbuliukai, sulčių rutuliukai, sulčių burbuliukai, juice ball, bursting boba, popping ball, pop ball, juice boba, popping ball, popping boba, coating juice

Sprogūs burbuliukai yra unikalus ir patrauklus gėrimų, šaldyto jogurto, ledų ir desertų užpilas. Saldžios sultys yra padengtos plėvele sudaryta iš jūros dumblių ekstrakto, o perkandus minkštą perlą, skystis sprogs burnoje, sukurdamas smagų ir jaudinantį potyrį.
Nežinančiam burbuliukų sukuriamo potyrio burnoje jį perkandus, galima būtų tai apibūdinti kaip didelio ikro, sudaryto iš sulčių, ragavimą.
Pakuotė ir laikymas

Sprogūs burbuliukai būna supakuoti į kibirėlius, kurių svoris 3,4 kg, o išmatavimai 17,5 cm (viršus) x 14,5 cm x 17 cm (apačia).
Vienoje dėžėje būna keturi kibirėliai.
Burbuliukus laikyti vėsioje, sausoje vietoje, apsaugotoje nuo tiesioginių saulės spindulių. Jeigu nenurodyta kitaip, šis produktas gali būti laikomas vienerius metus.
Šiek tiek patirties ir minčių
Viskas, ką reikia žinoti apie burbulinę arbatą (bubble tea), įskaitant rūšis, priedus ir kaip užsisakyti geriausios burbulinės arbatos, dar kitaip vadinamos, boba arbatos.
Šiais laikais atrodo, kad galima nuvykti bet kur ir pamatyti bent vieną kavinę, kurioje prekiaujama burbuline arbata. Bet kas yra burbulinė arbata (boba arbata), iš kur ji atsirado ir kaip ją gerti?
Pirmą kartą burbuliukų paragavau prieš penkioliką metų, kaip ir daugelis tuo metu gyvenusių Vokietijoje. Šalia didesnių miestų centrinėse aikštėse, kuriose lankėmės kiekvieną savaitgalį, buvo mažytės parduotuvėlės, kurios labiau priminė ledų vežimėlius, nei pačias parduotuve. Iškabos buvo sumaišytos anglų ir kinų kalbomis, o malonūs parduotuvių savininkai visiems smalsiems paaiškindavo, kas čia per gėrimas, kad jis vadinasi boba nai cha (burbulinė pieno arbata) yra populiariausias gėrimas visame Taivane.
Kai kurie pasakytų – burbuliukai teka mano venomis.
Aš turiu galvoje, jog tai tik posakis, nes perlai iš tiesų įstrigtų, bet aš kaip ir daugelis taip mėgstam burbulinę arbatą, kad gerčiau ją kiekvieną savo gyvenimo dieną, du kartus per dieną. Tai mano skanėstas: vaisinis ir saldus su smagiu kramtymu. Burbulinės arbatos arba kitaip bubble tea yra tiek daug skonių ir tiek daug variantų, jog esu tikras, kad kiekvieną dieną galėčiau sugalvoti ir gerti vis naują rūšį ir tai tęsti tikrai ilgą laiką.

Koks klasikinės burbulų arbatos (bubble tea) skonis?
Klasikinė burbulinė pieno arbata (bubble milk tea) yra kreminė ir saldi su arbatos esencija, kurioje naudojami tradiciniai tapiokos perlai. Perlai yra kramtomi ir šiek tiek švelnaus saldumo. Burbulinė pieno arbata guodžia ir gaivina. Jei gersite arbatą su pienu ir cukrumi, suprasite, koks yra burbulų pieno arbatos skonis. Perlai suteikia malonaus kramtymo, panašaus į tokį, lyg valgytumėt guminukus.
Kas yra „boba“?
„Boba“ yra platus terminas:
jis gali reikšti kramtomuosius juoduosius tapijokos perlus arba gėrimų
kategoriją, parduodamą burbulinės arbatos (boba – bubble tea) parduotuvėje. Tai tarsi platus
terminas, todėl girdėsite žmones sakant, kad jie valgo bobą, kai geria trintą
vaisių gėrimą boba ARBA specialiai paruoštą gėrimo kokteilį su grietinėle ir
oreo sausainiais. Iš esmės žmonės bobą naudoja kaip bendrą frazę visiems
skaniems gėrimams, parduodamiems bobos parduotuvėje. Ji taip pat vadinama boba
arbata, burbulų arbata, tapijokos pieno arbata arba perlų pieno arbata. Iš
pradžių burbuliukai burbulinėje arbatoje reiškė suplaktos arbatos burbulus, o
ne perlus.

Bobos pieno arbata
Pirmoji arbata kuri buvo
labiausiai paplitusi ir standartinė boba yra boba pieno arbata, kurioje
stipriai užplikyta arbata sumaišyta su pienu ir cukrumi, stipriai suplakama su
ledu ir patiekiama su blizgiais juodos tapijokos perlais. Gaunate storą
šiaudelį, kad galėtumėte vienu metu įtraukti perlus ir arbatą, tuo pačiu suteikdami
sau galimybę ką nors gerti ir kramtyti.
Popping boba arba kitaip sprogių burbuliukų arbata
Dabar labiausiai paplitusi
yra arbata su sprogiais burbuliukais, kaip priedu prie gėrimo, kuris yra
vaisinio skonio ir gali būti su ledukais vasarą arba karštas, šaltą žiemą.
Skirtingai nei pieninėje arbatoje, čia nenaudojama pienas arba kremas, tačiau
gali būti naudojama papildomas cukrus, sulčių koncentratas ar vaisiai ir taip
pat viską išplakus užpilama ant tapiokos perlų arba sprogių sulčių, gaunate tokį
patį storą šiaudelį, kad galėtumėte vienu metu įtraukti perlus ir arbatą bei
mėgautis skoniu.
Iš kur kilusi burbulinė arbata?
Galbūt atrodo, kad burbulinė
arbata atsirado iš niekur, bet tiesa, kad ji gyvuoja nuo devintojo dešimtmečio.
Kaip ir kiti populiarūs maisto produktai, yra keletas parduotuvių, kurios
teigia, kad yra pirmosios bobos arbatos kūrėjos. Pieno arbata nėra naujiena, o
kramtomieji tapijokos rutuliukai taip pat nėra naujiena – jie jau seniai
naudojami Azijos ir Pietryčių Azijos desertuose. Jųdviejų derinys susikūrė
Taivane devintajame dešimtmetyje.
Dvi parduotuvės, teigiančios, kad jos buvo pirmosios, yra „Chun Shui Tang“ ir „Hanlin Tea Room“. Sklando gandai, Chun Shui Tang jau vaišino šalta arbata ir ieškojo būdų, kaip pagerinti pardavimus. Produkto vadovas Lin Hsiu Hui į savo ledinę arbatą įdėjo tapijokos rutuliukų ir taip gimė bobos pieno arbata. Nelabai aišku, kaip Hanlin Tea Room išrado bobos pieno arbatą, tačiau jie taip pat teigia esantys pirmieji ir gyvuoja nuo devintojo dešimtmečio.

Arbata / Pagrindas
Burbulinės arbatos gėrimai dažniausiai prasideda nuo pagrindo: arbatos arba vaisių. Arbata gali būti nuo juodos, žalios, oolong ir matcha. Vaisiai yra gana akivaizdūs, jie gali būti vaisių sulčių pavidalu arba sumaišyti su ledu kaip trintų vaisių kokteilis ar smoothie.
Pienas
Į arbatos ar vaisių pagrindą galite įpilti pieno, pavyzdžiui, vis populiarios bobos pieno arbatos. Kai pirmą kartą pasirodė boba, pienas buvo kreminis išgarinto pieno ir kondensuoto pieno mišinys arba pieno milteliai, bet dabar galite gauti visų rūšių pieno, atsižvelgiant į tai, kokia populiari burbuliukų parduotuvė, kurioje lankotės. Yra vietų, kur gaminamas sojos pienas, migdolų pienas, avižų pienas, migdolų pienas, taip pat jeigu jūsų manymu gėrimas yra pieniškas, tikriausiai galite pridėti jo į savo bobą. Pieno skyriuje taip pat yra tokių dalykų kaip jogurtas arba jogurtiniai gėrimai, kuriuos pasitelkiant fantaziją, galime pritaikyti burbulinėje arbatoje.
Boba arbatos skoniai
Yra daugybė skonių, kurie pridedami prie bobos per sirupus, miltelius ar šviežius ingredientus. Kai kurie įprasti skoniai yra: braškių, obuolių, kivio, ličio, persikų, juodųjų sezamų, melionų, šokolado, mangų, matcha ir sąrašas tęsiasi. Kiekviena boba arbatos parduotuvė turės savo kuruojamų skonių sąrašą.

Priedai
Pavadinimas užpilai yra klaidingas, nes užpilai iš tikrųjų patenka į jūsų puodelio dugną, tačiau dauguma bobų parduotuvių jų mišinius vadina užpilais. Į gėrimą galite dėti tiek priedų, kiek norite, todėl bobos gėrimus galėsite pritaikyti ir susikurti pagal save, praktiškai be jokių didesnių ribojimų. Dauguma priedų turi malonų kramtumą arba „QQ“, o tai reiškia, kad jie yra šoklūs, kramtomi ir suteikiantys malonumą.
Tapiokos perlai
Vienas populiariausių ir labiausiai paplitusių burbulinės arbatos priedų. Tapijokos rutuliukai verdami ir troškinami, kol suminkštės ir taps kramtomi (apie 20-30 min), tada išmirkomi rudajame cukruje, cukruje arba meduje. Jie yra subtiliai saldūs, kramtomi, kai viskas atliekama teisingai. Visos bobų parduotuvės savo tapiokos perlus verda kasdien, nes jie sukietėja, sulimpa ir neišsilaiko per naktį ar šaldytuve.
Sprogūs burbuliukai arba sprogstantys perlai
Kitas populiariausias ir labiausiai paplitęs burbulinės arbatos priedas, tai sprogstantys perlai. Skirtingai nei tapiokos perlų, jų nereikia virti ar specialiai ruošti. Jie į parduotuvėles atkeliauja jau paruošti vartojimui, todėl su jais dirbti yra daug paprasčiau, o skonių įvairovė daug kartų lenkia kitus priedus. Sprogūs burbuliukai, tai maži sulčių perlai, kuriuos prakandus gėrimo skonis maišomas su burbuliuko skonių taip išgaunant skonių vaivorykštę.
Kokosų arba kitų skonių želė
Kokosų želė arba nata de coco – tai kokosų vanduo su želatina. Jis yra nedidelių skaidrių stačiakampių ir yra minkštesnės konsistencijos, o ne kramtomas, kaip tapijoka. Kartais želė pagardinama ličiais, obuoliais ar kitais skoniai ir bum, tai ličių, obuolių arba bet kokio kito skonio želė. Originali kokosų ar kito skonio želė puikiai tinka tropinių vaisių arbatoms, kuriose nėra pieno.
Alijošius
Alijošiaus priedas yra skaidrūs želė kubeliai, kurie yra nuskinti iš didelių alavijo lapų gelio. Juose gausu antioksidantų ir vitaminų. Alavijas yra ypač gaivus, sultingas, minkštas ir panašus į želė su QQ. Jie mirkomi sirupe, todėl turi šiek tiek saldumo ir puikiai tinka arbatoms ar vaisių gėrimams, kuriuose nėra pieno.
Pudingas
Tai nėra įprastas pudingo, kurį galite nusipirkti išpilstytą į indelius parduotuvėje, pudingas. Vietoj to pagalvokite apie pudingą primenantį sūrio pyragą ar kremą. Iš esmės tai švelnus kremas, pagamintas iš kiaušinių, grietinėlės, cukraus ir želatinos. Jis ypač kreminis ir minkštas su šiek tiek tekstūros. Galite įtraukti jį per storą šiaudelį ir jis puikiai dera su kreminėmis pieno arbatomis, todėl jos bus ypač prabangios. Standartinis pudingo skonis yra vanilės, bet kartais galima sutikti mango, taro, migdolų ar juodojo sezamo skonių.
Raudonoji pupelė
Raudonosios pupelės yra neįtikėtinai populiarus desertų skonis azijietiškuose desertuose, o raudonųjų pupelių boba yra skani! Adzuki pupelės troškinamos, kol suminkštės su cukrumi, todėl jos tampa krakmolingos, kramtomos ir kvapnios. Priedas puikiai tinka pieniškose arbatose ir matcha gėrimuose, suteikdami jiems žemišką, saldų skonį.
Kremas
Kremas yra palyginti nauja boba pasaulio plėtra. Plaktų putų užpilai būna įvairių skonių ir yra smagus bei purus būdas suteikti bobai kremiškumo. Yra tokių dalykų kaip tiramisu kremas, jūros druskos kremas ir sūrio arbata. Idėja yra ta, kad putos / plakti priedai yra skysti purūs putėsiai arba sūrio pyragas, kurie suteikia papildomos tekstūros ir skonio.

Ledo ir cukraus lygis
Burbulinės arbatos gėrime viskas sukasi apie skonio pritaikymą klientui, o du pagrindiniai parinkimo klausimai, kuriuos gausite: ledas ir saldumas. Boba būna šilta/karšta, kuri puikiai tinka rudenį ir žiemą. Ledas ir cukrus gali svyruoti nuo pilno ledo / cukraus iki mažiau ledo / cukraus. „Boba“ parduotuvėse paprastai yra patogi lentelė, kurioje galite peržiūrėti ledo ir saldumo lygį.
Nuo saldžiausio iki nulinio cukraus:
Papildomas cukrus
Įprastas cukrus
Mažiau cukraus
Pusė cukraus
Mažiau cukraus
Be cukraus
Nuo šalto iki karšto:
Papildomas ledas
Įprastas ledas
Mažiau ledo
Pusė ledo
Jokio ledo
Šiltas
Karšta
Pakuotė
Kai meistras gaus jūsų užsakymą, jis pagamins gėrimą pagal jūsų užsakymą ir viską supils į puodelį, plastikinį, popierinį arba stiklinį, priklausomai nuo kavinės. Puodeliai yra užsandarinti popierine arba plastikine plėvele (išskyrus stiklinius, kuriuos gersite vietoje), prie gėrimo gausite storą šiaudelį su smailiu galu, kad galėtumėte pradurti dangtelį ir pasiekti gėrimą ir priedus.
Geriausias būdas įkišti šiaudelį yra padėti puodelį ant stabilaus paviršiaus, viena ranka uždėti šiaudelį ant dangtelio, o kita ranka tvirtai nuspausti šiaudelio viršų.
Dauguma burbuliukų prekybos vietų perėjo prie popierinių šiaudelių ir netgi galite gauti daugkartinio naudojimo šiaudelių, pagamintų iš metalo ar stiklo.
Karšti gėrimai paprastai patiekiami įprastame kavos puodelyje su šaukštu, kad galėtumėte išgriebti priedus arba didelėje arbatos stiklinėje su šiaudeliu.

Kaip užsisakyti bobą
Dauguma boba parduotuvių turi savo užsakymo būdą, tačiau paprastai užsakymą pateikiate taip:
Dydis
Gėrimas
Priedai
Cukraus lygis
Ledo lygis
Palauk ir mėgaukis!
Pavyzdys: įprastinė žalia arbata su braškių skonio sulčių koncentratu, pusiau apelsinų sprogių perlų / pusiau mėlynių sprogių perlų, be cukraus, daugiau ledo.
Nelaukite per ilgai, kad išgertumėte. Burbulinė arbata geriausia šviežia. Iš karto, kai gausi. Kai kuriose parduotuvėse yra šiltų arbatų, o kontrastas tarp šiltos arbatos į kurią įdėta lėdo ir sprogių perlų yra tobulas skonis. Burbulinė boba arbata blogai laikosi, todėl net negalvokite jos gauti ryte ir išsaugoti vėliasniam laikui!
Skanaus !

Burbis MB
Adresas: Vytauto Didžiojo g. 114, Kaišiadorys,
LT-56111
Įmonės kodas: 303057810
PVM kodas: LT100007808411
El. paštas: arvydas@burbis.lt
Mob. tel.: +370 621 47943